Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Училищното 3D турне във Варна продължава

Училищното 3D турне във Варна продължава

02.12.2011

Организацията за оползотворяване „ЕКОПАК България” АД и Община Варна /Дирекция „Образование“/, официално представиха Зеления 3D екобус. Този проект на ЕКОПАК е  част от усилията за насърчаване на отговорното отношение към околната среда и по конкретно към разделното събиране на отпадъци от опаковки сред децата. Проектът е подкрепен от Министерството на Образованието, младежта и науката.

3D бусът на Екопак е модерен мобилен център за обучения и презентации, който представя по интересен интерактивен начин ползите от разделното събиране на отпадъци от опаковки пред учениците от 1-ви до 4-ти клас. Програмата на 3D буса е съобразена с интересите на децата от тази възрастовата група. „Знаем, че е трудно да задържиш вниманието на учениците, особено, когато се опитваш да ги накараш да научат нещо. Затова избрахме да ги запознаем с разделното събиране под формата на 3D филм и интерактивна игра с въпроси, вместо скучни лекции“ - мотивира се изпълнителният директор на Екопак г-н Тодор Бургуджиев. 

През пролетта 3D автобуса стартира пилотно в град София, а в началото на тази учебна година обиколи училищата в Смолян и Бургас.  На 03 ноември той пристигна в морската ни столица, където учениците от 38 училища ще го посетят.

3D Екобусът се радва не само на голям интерес от децата, но и на широка подкрепа от учителите. Г-жа Евелина Енчева, учител в ОУ "Панайот Волов" гр. Варна сподели: “Бяхте толкова позитивни и ни предадохте доброто настроение! Беше чудесно и много интересно.”

Висока оценка проектът получи и от г-жа Виолета Петкова, учител на 3-ти клас в 20 ОУ "Тодор Минков" гр. София: “Инициативата е страхотна. Много е важно децата от малки да се учат да опазват околната среда и да се грижат за нея. Много се забавляваха и наистина разбраха колко важно е да се изхвърлят разделно отпадъците.”

Всяко от децата, посетило зелените часове на Екопак получава подарък – семенца от ела, които трябва да засади.

Вижте графика на 3D автобуса за гр.Варна.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци