Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Ученически турнир по бадминтон "Златното перце" за 11-и път

Ученически турнир по бадминтон "Златното перце" за 11-и път

18.10.2016

Рекорден брой участници - над 2000 деца от 1 до 7-ми клас се включиха в  единадесетото издание на Ученическия турнир по бадминтон "Златното перце" за купа София. Той се проведе на 22-ри октомври т.г., организиран от Българска федерация по бадминтон и „ЕКОПАК България“ под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на откриването и награди победителите във възрастова група 1-4 клас. „Бадминтонът е един от най-бързо развиващите се спортове в България и ние сме една от водещите сили в Европа. Това е един изключително достъпен спорт, който може да се практикува от цялото семейство и да се развива както като масовост, така и да създава елитни състезатели. Благодаря на всички родители, които са насочили децата си към бадминтона. Не всяко дете ще стане професионален състезател, но всяко ще запази културата и възпитанието, които дава спортът”, каза при официалното откриване Кралев.Министърът благодари на „ЕКОПАК България“, че подкрепят турнира.

Изпълнителният директор на „ЕКОПАК България” Тодор Бургуджиев отбеляза, че основната цел на това състезание е да популяризира сред децата и техните семейства спорта, здравословния начин на живот и отговорното отношение към околната среда.  

Президентът на Българската федерация по бадминтон Пюзант Касабян връчи на Красен Кралев и Тодор Бургуджиев по едно „Златно перце” в знак за благодарност за подкрепата, която оказват на неговия спорт.

Турнирът уважи и участничката в Олимпийските игри в Рио де Жанейро Линда Зечири, която направи демонстрация за децата.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци