Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Стартира национална кампания "Архитекти на бъдещето"

Стартира национална кампания "Архитекти на бъдещето"

06.10.2010

В продължение на 6 поредни седмици, от 7 октомври до 13 ноември, „ЕКОПАК България" АД ще гостува във всеки един от областните центрове Бургас, Варна,  Добрич, Русе, София и Стара Загора, за периода сряда-неделя.

Датите по градове са:

Русе (7-9 октомври), Добрич (14-16 октомври), Варна (21-23 октомври), Бургас (28-30 октомври), Стара Загора (4-6 ноември), София (11-13 ноември)

За целите на проекта на предварително определена комуникативна точка в центъра на всеки един от градовете, на площ от 100 кв.м. ще бъде разположена „ЕКО шатрата на ЕКОПАК".

Шатрата ще бъде разделена на 3 равни по площ помещения, които ще символизират 3-те типа отпадъци от опаковки - пластмасови и метални,  стъклени и хартиени. Във всяка една стая ще бъдат обособени 3 къта. В първия - мултимедиен кът, на 42 инчови екрани ще се прожектират специално заснети образователни филми. Втори кът ще ни дава представа за „пътя на отпадъка" - инсталация показваща нагледно стадиите на преработка на отпадъците от метал, пластмаса, хартия и стъкло до суровини за производство на опаковки. В третия кът ще бъдат представени арт произведения, изработени от опаковки и отпадъци  - от метал, пластмаса, хартия и стъкло. Всички предмети са изработени специално за кампанията. На територията на шатрата ще бъдат представени и предмети от опаковки и отпадъци, изработени от деца от домове за сираци.

Целта на кампанията на „ЕКОПАК България" е да информира и мотивира хората да събират разделно своите отпадъци от опаковки, като по този начин да допринасат за спестяването на ресурси и опазването на околната среда. Тъй като приоритета към образоване за отговорно отношение към разделянето на отпадъци са деца и подрастващи, от компанията ще обърнат специално внимание на именно на тях. По време на кампанията, в шатрата ще има екипи на Екопак, които ще бъдат на разположение на всички посетители и ще отговарят на запитвания относно процеса за разделно събиране и рециклиране на отпадъците, както за ползите от това.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци