Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »След първия учебен звън турнето на 3D Екобуса на ЕКОПАК отново започна

След първия учебен звън турнето на 3D Екобуса на ЕКОПАК отново започна

19.09.2013

С първия звънец дойде и краят на безгрижните летни игри. Но не съвсем! Продължават забавленията с образователния 3D филм „Повелителите на рециклирането“ и интерактивната игра-тест „Стани екогерой!“ в 3D Екобуса на ЕКОПАК. В „летящата клаcна стая“ малчуганите от детските градини и от 1-ви до 4-ти клас на основното училище могат да научат защо е толкова важно да събираме разделно отпадъците, каква е ползата за природата и за всички нас, как да пазим града си чист и как да научим всички вкъщи да събират разделно.

„Подобни лекции са нужни за подрастващото поколение, формират навици у децата, а по-честото им изнасяне ще допринесе за по-добър резултат. Много ни хареса на всички. ЕКОПАК, очакваме ви отново!“, сподели г-жа Стефанова от ОУ „20-ти април“, гр. Панагюрище.

От началото на проекта през  м. март 2011 г. над 75 000 деца от 430 училища в 66 общини станаха част от забавния еко час. След Панагюрище, първата спирка за тази учебна година, 3D Екобусът продължава към  Стрелча, Ракитово и Бургас.

ЕКОПАК и екипът на 3D буса желаят много здраве и успешна учебна година на всички малчугани, особено на тези, които за първи път прекрачват училищния праг!

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци