Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Само за седмица ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ откри 4 нови детски площадки в Плевен, Враца, Долни Дъбник и Стамболийски

Само за седмица ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ откри 4 нови детски площадки в Плевен, Враца, Долни Дъбник и Стамболийски

21.09.2007

Малчуганите от Плевен, Враца, Долни Дъбник и Стабмолийски вече имат по още едно красиво и безопасно място за игра. Само за седмица организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ подари на децата във всяка от четирите общини по една нова детска площадка.

Всяка от тях има своята история. Площадката във Враца е уникална със своите 4 модула за различните възрастови групи – 3 са в ясла №5, а четвъртият е разположен в центъра на града. Площадката в детска градина «Славейче» е втората, която ЕКОПАК изгражда в Плевен, а тази в Стамболийски е част от красив и спокоен кът за отдих на всички жители и гости на града. В двора на училище «Христо Ботев» в Долни Дъбник е изградена спортна площадка, на която да развиват уменията си деца в училищна възраст.

Откриването на всяко от съоръженията се превърна в незабравим празник за всички деца и техните родители. И, разбира се, имаше своите специални гости - кметовете на общините – Найден Зеленогорски, Воислав Бубев и Иван Яков, както и представители на Регионалните инспекторати по околната среда и водите и общинските администрации. Веднага след официалната церемония по рязането на лентата, на сцената започваше голямото забавление с клоунът Панко от театър Пан и неговите асистентки – трите цветни контейнера: син – за хартиени и картонени опаковки, жълт – за пластмаса и метал, и зелен – за стъклени опаковки. Те представяха разделното сметосъбиране в игри, песни, танци, викторини, подаръци и изненади, под мотото: «Забавлявам се, играя и накрая всичко зная». Тези, които се включиха най-активно в игрите, получиха специална поименна грамота «Посланик на ЕКОПАК» за активен принос в кампанията за разделно сметосъбиране.

Детските и спортните площадки, които ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ дарява на общините-партньори, са част от Информационната програма на компанията за популяризиране на разделното сметосъбиране, насочена предимно към децата и младите родители. Ние вярваме, че ако развиеш този навик у едно дете, то ще накара и своите родители да подхождат отговорно към средата, в която живеят. ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ е изградила детски и спортни площадки в Бургас, Панагюрище, Димитровград, Кърджали, Плевен, Долни Дъбник, Враца и Стамболийски. До края на годината ще бъдат открити общо 20 нови съоръжения в различни общини.

В четирите общини ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ е разположила 890 контейнера на обща стойност 555 000 лв. В Плевен контейнерите са 378, поставени в 126 точки в целия град. Инвестицията там възлиза на близо 242 000 лева. На 102 места във Враца са разположени 306 контейнера на стойност 196 000 лева. Местоположението им е определено от местната администрация, каквато е практиката във всички общини. В Стамболийски са инвестирани близо 102 000 лева и са позиционирани 159 контейнера, а в Долни Дъбник – 48 контейнера за 15 хиляди лева – по три във всяка точка. В четирите детски площадки са инвестирани общо 145 хиляди лева.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци