Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Проектът на ЕКОПАК България „Стани Екогерой“ продължава в общините Видин и Димитровград

Проектът на ЕКОПАК България „Стани Екогерой“ продължава в общините Видин и Димитровград

10.02.2016

Образователният еко проект на ЕКОПАК България „Стани Екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно!“ ще се проведе в градовете Видин и Димитровград в периода 10 – 28 февруари 2016 г. Предвидени са много награди за младите природолюбители и техните семейства.

Проектът се провежда с подкрепата на двете общини и беше представен на работна среща с директори на участващите училища. На срещата бяха обсъдени и конкретни теми, свързани с разделното събиране, рециклирането и опазването на околната среда.

На всяко училище бяха раздадени плакати и информационни листовки с карта с персонален код за всеки ученик. Чрез кода от картата учениците от 1-ви до 8-ми клас имат възможност да се регистрират в специално създадена онлайн игра на адрес http://www.ecopack.bg/game/и да отговарят заедно със своите родители на въпроси, свързани с опазване на околната среда.

Всички, отговорили правилно на въпросите, ще участват в томбола със страхотни награди –  таблети и книги за учениците и ваучери за цялото семейство на стойност 50 лева за покупка на енергоспестяващи електроуреди. Училището от всеки град, събрало най-много точки ще получи мултимедиен проектор.

Проектът „Стани Екогерой!“ е част от информационно-образователните кампании на ЕКОПАК. Той има за цел да повиши нивото на знания на децата и техните семейства относно начините за опазване на природата, разделното събиране и ползите от него за обществото и да създаде трайни навици за разделно събиране на отпадъците.

Победителите ще бъдат обявени на 2-ри март, а училището-победител ще получи голямата награда на официална церемония.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци