Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Проектът на ЕКОПАК България „Стани Екогерой“ продължава в общините Дупница и Пазарджик

Проектът на ЕКОПАК България „Стани Екогерой“ продължава в общините Дупница и Пазарджик

15.01.2016

Образователният еко проект на ЕКОПАК България „Стани екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно!“ ще се проведе в общините Дупница и Пазарджик в периода 16 януари 2016 г. – 2 февруари 2016 г.

Проектът се провежда с подкрепата на двете общини. Той има за цел да повиши нивото на знания на децата и техните семейства относно начините за опазване на природата, разделното събиране и ползите от него за обществото  и да създаде трайни навици за разделно събиране на отпадъците.

На срещи в общините, на която присъстваха представители на училищата и експерти от общината, беше представена кампанията и бяха раздадени информационни плакати и образователни брошури и карти с персонален код за всеки един ученик.

Чрез кода от картата учениците от подготвителен до 8-ми клас ще имат възможност да се регистрират в специално създадена онлайн игра http://www.ecopack.bg/game/и да отговарят заедно със своите родители на въпроси, свързани с опазване на околната среда.

Всички, отговорили правилно на въпросите, ще участват в томбола със страхотни награди  –  таблети и книги за учениците и ваучери от 50 лева от верига хипермаркети „Технополис“ за цялото семейство. Училището с най-много събрани точки от всеки град ще получи мултимедиен проектор.

Победителите ще бъдат обявени на 5-ти февруари на сайта на кампанията. Училището-победител ще получи голямата награда на официална церемония. Останалите награди ще бъдат получени чрез училищните ръководства.

Успех на всички!

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци