Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Проектът на ЕКОПАК България „Стани Екогерой“ продължава в градовете Враца и Перник

Проектът на ЕКОПАК България „Стани Екогерой“ продължава в градовете Враца и Перник

11.11.2015

Образователният проект на ЕКОПАК България „Стани екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно!“ ще се проведе в градовете Враца и Перник в периода 12 ноември – 2 декември 2015 г.

Досега инициативата се проведе успешно в  159 училища в 12 града. В нея се включиха над 17 300 деца и техните семейства. Повишаването на знанията за разделното събиране и ползите от него за опазването на природата и околната среда и създаването на трайни навици за разделно събиране на отпадъците, са основните цели на кампанията.

На организираните в общините Враца и Перник срещи, на които присъстваха представители на училищните ръководства и експерти от общината, бяха разяснени параметрите на кампанията. Раздадени бяха информационни материали - листовки и карти с персонален код, за всеки ученик от подготвителен до 8-ми клас. 

 

От 12-ти ноември до 2-ри декември всяко дете от участващите училища ще може да провери знанията си като отговори заедно със своите родители на въпроси, свързани с опазване на околната среда, в специално създадена онлайн игра на адрес  http://www.ecopack.bg/game.

Всички, отговорили правилно на 8 от 10-те въпроса, получават правото да се регистрират за участие в томбола със страхотни награди  –  таблети и книги за учениците и ваучери на стойност 50 лева от „Технополис“ за цялото семейство. Училището, чиито възпитаници са събрали най-много точки ще получи голямата награда - мултимедиен проектор.

Победителите ще бъдат обявени на 4-ти декември. Училището-победител от всеки град ще получи голямата награда на официална церемония.

Успех на всички участници!

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци