Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »През новата учебна година инициативата "Стани ЕКОГЕРОЙ! Научи всички вкъщи да събират разделно" се провежда във Варна и Пловдив

През новата учебна година инициативата "Стани ЕКОГЕРОЙ! Научи всички вкъщи да събират разделно" се провежда във Варна и Пловдив

07.10.2015

Проектът на ЕКОПАК България „Стани Екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно!“ продължава и през новата учебна година. От 7-ми до 27-ми октомври инициативата щи се проведе в училищата в район Одесос и район Младост на град Варна и район Централен и район Тракия на град Пловдив.

На работни срещи с директори на училищата, организирана от двете общини, представител на ЕКОПАК представи целите и обхвата на инициативата. На срещата бяха обсъдени и конкретни подходи в образованието по теми, свързани с рециклирането, опазването на околната среда и устойчивото развитие.

За всички ученици от подготвителен до 8-ми клас в участващите училища бяха предоставени информационни листовки и карти с персонален код. Чрез кода от картата учениците ще имат възможност да се регистрират в специално създадена онлайн игра на адрес http://www.ecopack.bg/game/. Там те ще отговарят, заедно със своите родители, на въпроси свързани с опазване на околната среда. 

Всички, отговорили правилно на въпросите, ще участват в томбола с много предметни награди –  таблети и книги за учениците и ваучери от 50 лева от верига хипермаркети Технополис за цялото семейство. Училището с най-много събрани точки ще получи мултимедиен проектор. Наградите ще бъдат обявени на сайта на кампанията на 30.10.2015 г.

Проектът „Стани Екогерой!“ има за цел да повиши нивото на знания на децата и техните семейства относно начините за опазване на природата, разделното събиране и ползите от него за обществото и да създаде трайни навици за разделно събиране на отпадъците.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци