Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »През месец февруари 3D Екобуса на ЕКОПАК продължава своята славна обиколка в общините Своге, Етрополе, Правец, Тетевен, Ябланица и Хисаря

През месец февруари 3D Екобуса на ЕКОПАК продължава своята славна обиколка в общините Своге, Етрополе, Правец, Тетевен, Ябланица и Хисаря

14.02.2015

От началото на 2015 г. националното турне на 3D Екобуса на ЕКОПАК България премина през Пещера, Батак, Брацигово, Монтана, Вършец, Враца, Мездра, Криводол и Борован. Така само през новата година над 4200 деца в предучилищна възраст и ученици от 1-ви до 4-ти клас получиха възможност да гледат образователния 3D филм и да проверят по забавен начин придобитите знания чрез интерактивната игра „Стани Екогерой“. Както винаги след урока всеки „еко ученик“ получава пакетче със семенца от латинка, които да посади и персонален код за регистрация на сайта на Екобуса http://www.ecopack.bg/ecobus/. Всички регистрирали се деца участват в томбола за таблет и много утешителни награди.

Модерният начин за запознаване с разделното събиране на отпадъците забавлява не само малчуганите, но и техните учители. Ето няколко от мнения, които споделиха те:

„Филмчето, с което се запознаха децата беше много интересно. Децата с притаен дъх гледаха и се наслаждаваха на добрите съвети. С интерес участваха във въпросите накрая. Успешна и щастлива година!” бяха думите на М. Савова от ОУ „П. Р. Славейков” гр. Пещера.

„Чудесен начин за развитие на екокултурата на малките ученици. Нетрадиционна обстановка, обаятелен лектор и интересно филмче и игра бяха интересни за децата и те с удоволствие бяха участници в екоурока. Благодарим за представената възможност.” сподели П. Спасова от СОУ "Никола Войводов" гр. Враца

„Да има, повече такива събития! За учениците беше от голяма полза, както филма, така и играта.” е съвместното мнение на Ж.Гоцова и Б. Антонов, учители от I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Монтана.

От сряда до петък /18-20 февруари/, община Своге ще бъде домакин на Екобуса. След това турнето продължава в градовете Етрополе, Правец, Тетевен, Ябланица, Хисаря, Сопот, Дулово и ще завърши своята 4 годишна обиколка в гр.Бургас. 

         

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци