Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Празник на празните опаковки в Морската градина на гр.Бургас

Празник на празните опаковки в Морската градина на гр.Бургас

06.10.2014

13 985 броя празни кутии от сок и мляко събраха училища от град Бургас в кампанията „Голямото събиране“, организирана от ЕКОПАК България, съвместно с Община Бургас и Тетра Пак. Най-много кутии събра училище СОУ „Братя Миладинови“, което спечели голямата награда – спортна площадка, предоставена от Община Бургас. Мултимедиен проектор получи училище ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, класирало се на второ място.

Наградите бяха връчени на организирания в Морската градина „Празник на празните опаковки“. Край изградената от празни кутии Айфелова кула децата прекараха няколко часа в игри и забавления, с много награди, смях и добро настроение.

„Голямото събиране“ е част от единствения по рода си в България проект за сепариране и рециклиране на картонени опаковки за течности. Материалите, от които са направени кутиите – картон, пластмаса и алуминий, подлежат 100% на рециклиране и популяризирането на този факт е в основата на информационно-образователни инициативи сред учениците и домакинствата.

Целта на проекта е да се намали обемът на сметищата и се повиши количеството разделно събирани и рециклирани картонениопаковки затечности, с всички положителни резултати от този процес – по-ефективна икономика, по-чисти, по-зелени и по-красиви градове.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци