Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Празнични концерти в гр.Дулово и гр.Силистра

Празнични концерти в гр.Дулово и гр.Силистра

02.04.2015

След края на третата фаза на кампанията „Стани Екогерой“, на 01-ви април тържествено бяха връчени наградите на победителите в гр.Дулово и гр.Силистра.

Благодарение на активното съдействие на общинските ръководства и училищата в кампанията се включиха всичките десет училища с ученици от 1-ви до 8-ми клас. 

Всяко от участващите училища получи информационни материали – листовки с карта с индивидуален номер (общо над 3900 бр.) и плакати – (общо над 50 бр.), в зависимост от броя на децата в него.

Чрез кода от картата всеки ученик от 1-ви до 8-ми клас имаше възможност да се регистрира заедно с друг член на семейството в сайта на кампанията. Всички регистрирали се трябваше да отговорят на десет въпроса, свързани с опазване на околната среда, разделното събиране и рециклиране на отпадъци. Отговорилите правилно участваха в томбола за награди, както за самите тях, така и за училището, в което учат децата.

Проектът се проведе в периода 16 февруари 2015 г. – 8 март 2015 г. В него се включиха над 1900 ученика, които заедно с родителите си отговориха правилно на десетте въпроса за разделното събиране, опазване на природата и спестяване на природните ресурси. Победителите бяха изтеглени на 11 март 2015 г. от представители на ЕКОПАК България.

На 01.04 (сряда) от 10.00 ч. кметът на Община Дулово г-н Юксел Ахмед връчи на официална церемония наградата за най-активно училище в град Дулово - мултимедиен проектор на СОУ "Васил Левски" с директор г-жа Йорданка Копринджийска. В 12:30 в ОУ „Христо Смирненски“ на специално организирано за случая тържество, г-жа Обретенова, представител на ЕКОПАК България, връчи грамота и поощрителна награда на директора на училището – г-жа Господинова.

В същият ден от 17:30 бе проведен тържествен благотворителен концерт в салона на Община Силистра. Наградата за най-активно училище в град Силистра бе спечелена от ОУ „Св.св.Кирил и Методий“. Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, връчи мултимедийния проектор на директора на училището първенец Максим Георгиев. Евелина Обретенова – маркетинг мениджър на на ЕКОПАК България връчи таблети на учениците, които спечелиха в индивидуалната надпревара.

Вижте пълен списък с победителите тук.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци