Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Първият печеливш номер от инициативата ни „Събиране на пластмасови отпадъци от опаковки от домакинства в специални жълти чували”е 03788

Първият печеливш номер от инициативата ни „Събиране на пластмасови отпадъци от опаковки от домакинства в специални жълти чували”е 03788

17.06.2011

Печелившият номер беше изтеглен на 15-ти юни на ротационен принцип, след като беше удостоверено, че отпадъците в чувалите отговарят на изискванията за правилно разделно събиране. Собственика на вторият отрязък на индивидуалният номер печели заплащане на такса битови отпадъци за годината. Очакваме победителя да се свърже с ЕКОПАК на тел 02/4019100 или на E-mail: office@ecopack.bg  и да представи документ, удостоверяващ размера на платената такса, както и втория брой индивидуален номер.

До този момент чували са раздавани на датите: 07 май и 04 юни. Следващите раздавания са на 02 юли, 06 август, 03 септември и 01 октомври.

Инициативата е част от пилотен проект „Район Оборище – модел за разделно събиране на отпадъци от опаковки”, който стартира на 15 април и ще продължи до 15 октомври. Проектът е съвместна инициатива на общинската администрация - Столичната община, Столичен инспекторат и Район Оборище и Екопак България. В края на м.октомври ще бъдат оценени и обявени резултатите. Целите на проекта са няколко: да се осигури по-чиста и приятна околна среда за жителите на район Оборище, да се мотивират гражданите да участват активно в системата за разделно събиране и да ползват цветните контейнери по предназначение.

За целите на инициативата „Събиране на пластмасови отпадъци от опаковки от домакинства в жълти чували” всяка първа  събота от месеца се раздават безплатни чували на 3 места в района - в парк Оборище, Докторската градина и градинката на ул. „Бели Искър”. Заедно с чувалите се раздават и два идентични индивидуални номера, единият от които който трябва да бъде залепен на чувала, а другият да бъде запазен за участие в томболлата. Пълните с пластмасови и метални опаковки чували, гражданите трябва да оставят до цветните контейнери всяка втора и четвърта неделя от месеца. На 15-то число всеки месец от предадените чували се изтегля един и  се дава награда - заплащане на такса битови отпадъци за годината, ако отпадъците са събранни правилно.

Приканваме жителите на района да бъдат по-активни!

А ето как се е справил нашия победител :)

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци