Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Номер 08562 е победителят за месец юни от инициативата „Събиране на пластмасови отпадъци от опаковки”

Номер 08562 е победителят за месец юни от инициативата „Събиране на пластмасови отпадъци от опаковки”

16.07.2011

На 15 юли, беше изтеглен втория печеливш от инициативата на Екопак „Събиране на пластмасови отпадъци от опаковки от домакинства в специални жълти чували”. Той е с номер 08562 и беше изтеглен на ротационен принцип, след като беше удостоверено, че отпадъците в чувала отговарят на изискванията за правилно разделно събиране. Той печели заплащане на такса битови отпадъци за годината, като следва да представи документ, удостоверяващ размера на платената такса, както и втория брой индивидуален номер.

Очакваме победителя да се свърже с ЕКОПАК на тел 02 40 19 100 или на E-mail:office@ecopack.bg .

Всеки желаещ да се включи може да си вземе чувал с номер, както и допълнителна информация всяка първа събота от месеца на 3 места в район Оборище - в парк Оборище, Докторската градина и градинката на ул. „Бели Искър”. Заедно с чувалите се раздават и два идентични индивидуални номера, единият от който трябва да бъде залепен на чувала, а другият да бъде запазен за участие в томболата. Пълните с пластмасови и метални опаковки чували, гражданите трябва да оставят до цветните контейнери всяка втора и четвърта неделя от месеца. На 15-то число всеки месец от предадените чували се изтегля един и се дава награда - заплащане на такса битови отпадъци за годината, ако отпадъците са събранни правилно.

До този момент чували са раздавани на датите: 07 май, 04 юни и 2 юли. Следващите раздавания са на 06 август, 03 септември и 01 октомври.

Повече за проекта научете на: Район Оборище – модел за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци