Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »На 17-ти октомври заплащане на такса битови отпадъци за годината спечели №00939

На 17-ти октомври заплащане на такса битови отпадъци за годината спечели №00939

17.10.2011

Организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки ЕКОПАК изтегли петия печеливш от инициативата „Събиране на пластмасови отпадъци от опаковки от домакинства в специални жълти чували” на 17 октомври. Той е с номер 00939 и беше изтеглен от 33 събрани чувала  с правилно разделни отпадъци. Той печели заплащане на такса битови отпадъци за годината, като следва да представи документ, удостоверяващ размера на платената такса, както и втория брой индивидуален номер.

Очакваме победителя да се свърже с ЕКОПАК на тел 02 40 19 100 или на E-mail:office@ecopack.bg .

Последното раздаване на чували беше на 01-ви октомври, а на 15 ноември ще бъде изтеглен последния печеливш от събраните през октомври чували.

Инициативата е част от пилотен проект „Район Оборище – модел за разделно събиране на отпадъци от опаковки”, който стартира на 15 април и приключи на 15 октомври. Проектът е съвместна инициатива на общинската администрация - Столичната община, Столичен инспекторат и Район Оборище и Екопак България. Целите на проекта бяха няколко: да се осигури по-чиста и приятна околна среда за жителите на район Оборище, да се мотивират гражданите да участват активно в системата за разделно събиране и да ползват цветните контейнери по предназначение. В средата на м.ноември ще публикуваме резултатите от проекта.

Като част от проекта,  Екопак постави в района допълнително още 21 тройки цветни контейнери, с които общият брой на контейнерите нарасна до 273. Организацията оборудва обслужващите камиони с GPS система и маркира всички цветни контейнери. Това осигури ефективен автоматизиран контрол и помогна да се следи правилното обслужване на контейнерите по видове и график. Камионите са обозначени с табели, указващи цвета контейнер, обслужван съответния ден.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци