Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »„МОЯТ ЗЕЛЕН ГРАД“ стартира тази събота в Банкя и ще обхване още 17 български града

„МОЯТ ЗЕЛЕН ГРАД“ стартира тази събота в Банкя и ще обхване още 17 български града

24.09.2015

В събота (26.09.2015 г.) стартира осмото поредно издание на екологичната инициатива „Моят зелен град“, на която ЕКОПАК е партньор от създаването ѝ. Началото ще бъде поставено в Банкя от 10:00 часа, където стотици еко-любители ще могат да засадят дърво и да направят региона по-зелен. И тази година доброволческата кампания се организира от системата на Coca-Cola в България, Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и ЕКОПАК България АД, с подкрепата на район Банкя.
В съботния ден, всички присъстващи любители на природата ще могат да допринесат за създаването на първата гора на „Моят зелен град“. За малчуганите, които се присъединят към инициативата ще бъде организирано специалното образователно куклено шоу на ЕКОПАК и  „Театър на приказките – София“: „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка”. По този начин кампанията цели да спомогне за възпитаването на любов към природата у децата и да им покаже как могат да се грижат за нейното опазване.
Още 17 български населени места ще се включат в тазгодишното издание на кампанията през идните няколко седмици. В активности по почистване, боядисване на пейки, маси и беседки, както и възстановяване на кошчета за боклук и изграждане на катерушки ще се впуснат доброволци от Боровец, с. Розово (обл. Пазарджик), Сандански, Велико Търново, Русе, Плевен, Берковица, Габрово, Варна, Мъглиж (обл. Ст.Загора), Димитровград, Смолян и Добрич. Жителите на Бургас, Сливен и Ямбол, пък, ще впрегнат своите усилия в разчистване на дерета от камъни, както и в ремонтни дейности на църквата в манастир „Света Богородица“. Тази година с активности по залесяване ще се включат и доброволци от Пловдив и Търговище.
Всички еко-любители са добре дошли да се включат в инициативата, а на място ще могат да получат необходимите за облагородяване на областта материали.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци