Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Куклен театър за разделното събиране на отпадъци гостува в Разлог

Куклен театър за разделното събиране на отпадъци гостува в Разлог

05.05.2017

Над 500 деца от Разлог участваха днес в образователни игри за разделно събиране на отпадъци от опаковки в центъра на града. Събитието, организирано  от Екопак България и Община Разлог, е част от кампанията „Нахрани ме разделно!”. Целта на инициативата е да запознае малчуганите с проблемите на околната среда и разделното събиране на отпадъци от опаковки.
„Интересът на децата към разделното събиране на отпадъци е наистина голям. Затова имат заслуга и учителите. Вярвам, че с обедините усилия на институции, родители и организациите за разделно събиране на отпадъци от опаковки ще създадем навици за опазване на околната среда”,  сподели на събитието Мариана Петкова, мениджър Връзки с обществеността в Екопак България.
Преди игрите децата се забавляваха с кукления театър „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка”.  Образователната пиеса разказва историята на три животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки. Те научиха децата защо е важно отпадъците да не отиват на сметищата, а в трите цветни контейнера за разделно събиране, и как децата и техните родители могат да помогнат на Планетата да стане по-чиста и здрава. 
Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на „Екопак България“.
Тяхната история е разказана и в детска комикс книжка, достъпна на страницата на Екопак. Там децата могат да тренират своите умения за разделно събиране и със забавна онлайн игра.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци