Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Клуб "Посланици на чистия град" обедини журналисти, съпричастни към опазването на околната среда и природните ресурси

Клуб "Посланици на чистия град" обедини журналисти, съпричастни към опазването на околната среда и природните ресурси

11.06.2008

На 11 юни 2008 г. се състоя работна закуска на тема: „Как да направим ефективно разделното събиране на опаковки у нас". Три организации за оползотворяване - ЕКОПАК, РЕ ПАК и БУЛЕКОПАК обединиха усилията си в името на общата цел - да потърсят онези стимули и механизми, които да подпомогнат въвеждането на разделното събиране в България и да мотивират хората да го прилагат в ежедневието и бита си.

 

Тази работна закуска е първата от поредица регулярни срещи на бизнеса, институциите и медиите по въпроси, свързани с управлението на отпадъците и оползотворяването на опаковките. На нея беше учреден журналистически клуб „Посланици на чистия град", обединил представители на водещите национални и регионални медии, съпричастни към опазването на околната среда и природните ресурси. В рамките на един час журналистите ще могат да се запознават с последните новини за разделното събиране, да обменят идеи, да имат достъп до експертите, документите, практиките, стандартите, законодателите, местните власти и ресорните институции, които „управляват отпадъците". „Ние сме първите, които страдат от смъртта на планетата и последните, които могат да променят това", беше написано в един популярен „зелен" сайт. Разделното събиране е част от тази кауза и се нуждае от подкперата на всички  - държава, местните власти, институциите, медиите, обществото. Предай посланието!

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци