Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »И тази година ЕКОПАК ще подкрепи "Бургас Рециклира"

И тази година ЕКОПАК ще подкрепи "Бургас Рециклира"

23.03.2016

През месеците април и май 2016 г., по инициатива на Сдружение „Хамалогика“ и Център за иновативно обучение „Френе“, за трета поредна година се провежда програмата „Бургас Рециклира“. Целта на инициативата е да се създаде интерес и култура към опазването на околната среда и да се възпитат у подрастващите навици за разделно събиране на отпадъците. Тази година е предвиден и благотворителен аспект, който да учи децата на съпричастност. Партньори на програмата са Община Бургас, ЕКОПАК България и медии.

Програмата е в рамките на три учебни часа и включва презентации за запознаване с целите и ползите от рециклирането, информация за това, как то се изпълнява и какви технологии се прилагат, игри и състезания с практическо приложение на знанията, алтернативни варианти за реализация на отпадъчните материали и др.

В средата на месец май програмата ще завърши със заключително събитие, което ще се проведе на открито. На него ще бъдат поканени всички деца с родителите си, за да почистят заедно с организаторите, някоя от близко разположените градинки или плажове. Точното място предстои да се уточни.

Всеки, който иска да се включи в кампанията като доброволец, за да разкаже на децата как и защо рециклира или да участва във финалното събитие, може да пише на: hamarecycle@gmail.com

Повече информация ще откриете на: www.burgasrecycle.com

 

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци