Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »ЕКОПАК триумфира на PR Priz 2016

ЕКОПАК триумфира на PR Priz 2016

20.05.2016

ЕКОПАК България грабна две от трите награди в категория „Зелени комуникации и градска среда“ на конкурса на Българското дружество за връзки с обществеността PR Priz. Авторитетното жури класира на 1-во място в категорията кампанията „Еколабиринт“ и на 2-ро място „Стани екогерой, научи всички вкъщи да събират разделно!“


"Еколабиринт" е новаторска образователна концепция, с която по забавен и запомнящ се начин и деца, и възрастни се обучават и мотивират да събират разделно и предават за рециклиране използваните картонени кутии за течности и всички други отпадъци от опаковки, да опазват околната среда и да щадят природните ресурси.


През 2015 г. кампанията Еко лабиринт се проведе в осем български града като достигна до стотици хиляди с посланието, че вместо да се трупат на сметищата и тровят почвата, водите и въздуха в продължение на стотици години, материалите, от които са направени картонените опаковки за течности могат да бъдат използвани по много начини с полза за природата и обществото.
Кампанията „Стани екогерой, научи всички вкъщи да събират разделно!“ превръща децата в посланици на разделното събиране на отпадъци и на зелената идея в техните семейства и общности. Само през 2015 г. 17 128 семейства с ученици от 162 училища от 13 града (30 % от всички ученици) станаха „екогерои“.


Кампаниите са разработени и реализирани в сътрудничество с маркетинг агенция ДеКони.
Десетото юбилейно издание на конкурса е с рекорден брой заявки, чиито професионализъм, по мнение на експертите в журито, е на изключително високо, световно ниво.
 

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци