Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »ЕКОПАК с подкрепата на Община Плевен, обучава чрез куклено шоу децата на Плевен

ЕКОПАК с подкрепата на Община Плевен, обучава чрез куклено шоу децата на Плевен

08.05.2015

Образователно куклено шоу ще разкаже на плевенските деца как да изхвърлят разделно отпадъци от опаковки у дома и в парка. Събитието, организирано от ЕКОПАК в партньорство с ОБЩИНА ПЛЕВЕН, ще се проведе на 9 май (събота) от 16:00 ч пред Центъра за работа с деца в Градската градина.  

След пиесата „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка” актьорите ще забавляват децата с образователни игри, музика и танци. Входът е свободен, а всяко дете ще получи подарък – комикс книжка за оцветяване.

Постановката на EКОПАК и Театър на приказките - София разказва историята на три животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които отскоро живеят в парка. Трите геройчета са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и стоят на част от контейнерите на ЕКОПАК за разделно събиране на отпадъци от опаковки, разположени в близост до паркове в София, Плевен и Враца.

„Целта на кампанията е да представи разделното събиране на отпадъци от опаковки като забавна игра. Тя е насочена към най-малките – децата в детските градини и към учениците от първи до четвърти клас. С ясното съзнание, че възпитанието и отношението към опазването на околната среда започва от най-ранна детска възраст, ние „съживихме” и дадохме идентичност на контейнерите, за да привлечем вниманието на децата към тази толкова сериозна тема. Чрез приказката и играта очакваме да създадем положително отношение и трайни навици в разделоното събиране у дома”, казва Мариана Петкова, мениджър връзки с обществеността в ЕКОПАК.

Историята на Хартояд, Пластоядка и Стъклояд е разказана във фейсбук страницата ни. Там ще откриете и интересни съвети за опазване на околната среда.

Следващата спирка на трите геройчета е във Враца на 24 май.
 

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци