Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »ЕКОПАК подкрепи образователното реалити за тинейджъри „Пътят на храната“

ЕКОПАК подкрепи образователното реалити за тинейджъри „Пътят на храната“

12.08.2015

Днес, 12 август, по случай Световния ден на младежта, бе представена премиерата на видеоклипа „Пътят на храната“.

На 5 юни 2015г. за първи път в България се проведе образователно реалити за тинейджъри „Пътят на храната“, което чрез игра  научи децата как да пазаруват и приготвят храната си разумно и с мярка и какво се случва с отпадъците. Това пътешествие с кауза беше организирано и проведено от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН по повод Световния ден на околната среда с подкрепата на различни организации, между които и ЕКОПАК България АД.

Програмата стартира в Sopharma Business Towers в 8.30 часа, а кулинарната част на образователното риалити се проведе между 9.00 и 10.00 часа. Деца от различни столични училища се включиха в „демонстративно пазаруване“, последвано от приготвяне на храна за „купон“ под вещото ръководство на шеф кулинар. След консумирането на приготвената от самите тях храна, участниците посетиха сепариращата инсталация на ЕКОПАК за стъклени опаковки в с. Равно поле. Те се запознаха подробно с процесите на разделно събиране, сепариране и рециклиране и научиха колко големи са ползите за всички нас. След като проследиха пътя на отпадъците от опаковки, който са генерирали до завода за преработка, те научиха как могат да помогнат на хората в нужда като направят дарения за Българската хранителна банка. По време на цялото пътешествие, децата имаха ангажимент да споделят своето преживяване в социалните мрежи.

Целта на пътешествието с кауза „Пътят на храната” е участниците и техните приятели да изградят отговорно потребителско поведение, да мислят критично, да търсят алтернативи, да консумират с мярка, тъй като всяко действие води до промяна за цялата планета.

Пътешествието беше заснето и ще бъде представено в различни софийски училища на 15 септември.

Вижте клипа „Пътят на храната“.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци