Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »ЕКОПАК и Община Хасково със съвместна инициатива за насърчаване на разделното събиране на отпадъци от опаковки

ЕКОПАК и Община Хасково със съвместна инициатива за насърчаване на разделното събиране на отпадъци от опаковки

10.12.2013

 

На 3-ти март ЕКОПАК България АД и Община Хасково стартираха регионална информационно-образователна кампания под надслов „Хасково събира разделно! Защото искаме чисти улици, защото ценим природата, защото знаем, че има смисъл“. Целта на кампанията е насърчаване на разделното събиране на отпадъци от опаковки и правилното им изхвърляне в трицветните контейнери.
 
ЕКОПАК предостави на община Хасково брошури с полезна информация. Те са достъпни за всички граждании, които искат да научат повече за разделното събиране. В подкрепа на кампанията е създаден и образователен клип, в края на който кметът на Хасково г-н Георги Иванов се обръща към съгражданите си с призив да използват цветните контейнери по предназначение, за да пестят природни ресурси и да запазят града чист. Клипът ще се излъчва по местните медии.
 

В рамките на кампанията на 3.12.2013 г., г-н Бургуджиев – изпълнителен директор на ЕКОПАК и г-жа Станева – заместник кмет на община Хасково, откриха детска площадка в кв.“Изгрев“ (пресечката на ул.“Младежка“ и ул.„Подем“). Студеното време не попречи на малчуганите да се порадват на новата си придобивка. Всички, които присъстваха на откриването получиха книжки за разделното събиране, балони и други подаръци.
 
Какво са постигнали гражданите на Хасково, заедно с ЕКОПАК България?
 
От началото на тази година до края на м. октомври, благодарение на разделно събраните и предадени за рециклиране отпадъци от опаковки бяха спасени от изсичане над 1400 дървета, спестени 300 хил. квч. електроенергия, 3,3 млн. литра питейна вода, 260 барела петрол и намален обема на депонираните отпадъци  със 400 куб.м.
 

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци