Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »ЕКОПАК България АД с високо отличие за Корпоративна социална отговорност

ЕКОПАК България АД с високо отличие за Корпоративна социална отговорност

27.11.2013

ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ спечели наградата за Корпоративна социална отговорност (КСО) в конкурса, организиран от списание "Икономика". Организацията беше избрана директно от хората чрез гласуване в сайта на конкурса. Екипът на списание "Икономика" беше номинирал 60 фирми, които се състезаваха за престижното отличие.

 
Наградата беше връчена на 26-ти ноември 2013 г., по време на церемонията на конкурса  "Мистър и Мисис Икономика" - най-значимият икономически форум в България. Конкурсът се организира всяка година от списание "Икономика", като се награждават личностите и компаниите, които през съответната година имат най-голям принос в развитието на българската икономика. През тази година, за пръв път беше връчена наградата за Корпоративна социална отговорност. 
 
ЕКОПАК беше номинирана за наградата благодарение на мащабните си и успешни кампании, насочени, както към децата като: Уникалния 3D ЕКОБУС на ЕКОПАК „Еко час на класа“, който се провежда от 2011г. в училищата във всички общини-партньори на ЕКОПАК, така и към общинските ръководства - информационни пакети с клипове за разделно събиране, плакати домашен помощник, полезна информация за разделното събиране. Организацията е основен партньор на инициативата „Да изчистим България“ инициирана от бТВ, и активно подкрепя инициативи като „Стара хартия за нова книга“ , „Книги за смет“, „Моя зелен град!“ и много други. Целта на тези инициативи е да обогати знанието на хората за разделното събиране на отпадъци и ползите за околната среда и обществото, да изгради устойчиво положително отношение към процеса на разделно събиране и да поощри създаването на трайни навици за участие в него.
 
Наградата е висока оценка за социалната отговорност на ЕКОПАК, която в съвременния бизнес е задължителна за постигането на добро корпоративно управление. 
 
За Организацията
 
ЕКОПАК България АД е пазарен лидер сред организациите за оползотворяване на отпадъци от опаковки в последните 9 години. В организацията членуват повече от 1200 български и мултинационални компании.От 2005 г. до сега ЕКОПАК е инвестирала 18,2 млн.лв. в системи за разделно събиране, изградила е 12 сепариращи инсталации и е рециклирала над 400хил. тона отпадъци от опаковки.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци