Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Еколабиринтът зарадва децата в Силистра

Еколабиринтът зарадва децата в Силистра

17.05.2016

В неделя, 15 май, Еколабиринтът зарадва над 250 деца от гр. Силистра. Всички „престрашили се“ да влезнат в него успяха да отговорят на въпросите, които ги очакваха вътре,да намерят изхода ида спечелят наградите, приготвени за тях от организаторите ЕКОПАК България и община Силистра.

ЕКОЛАБИРИНТ е забавно образователно преживяване за малки и големи. Всеки, който влезе в лабиринта, трябва да отговори на 11 въпроса, свързани с опазването на природата и ползите от рециклирането. Всички успели да намерят изхода печелят награда – плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България. Събитието е съпътствано от специална изложба, представяща интересни факти и информация за защитени видове животни и растения в България.

ЕКОЛАБИРИНТ е част от информационно-образователна кампания за разделно събиране и рециклиране на отпадъци от опаковки. Освен преките ползи за природата и обществото от оползотворяване на отпадъците, тя подчертава и пряката връзка между отговорното поведение на всеки един от нас и оцеляването на животните и растенията в естествената им среда. Фотосите и информацията от изложбата могат да се видят на  www.ecolabyrinth.eu

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци