Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Еколабиринтът зарадва децата в Шумен

Еколабиринтът зарадва децата в Шумен

17.05.2016

В понеделник, 16 май, ЕКО ЛАБИРИНТ зарадва над 350 деца от гр. Шумен. Всички „престрашили се“ да влезнат в негоуспяха да отговорят на въпросите, които ги очакваха вътре,да намерят изхода ида спечелят наградите, приготвени за тях от организаторите ЕКОПАК България и община Шумен.С особен ентусиазъм се включиха децата от детска градина „Конче вихрогонче“, 1 СОУ „Панайот Волов“, СОУ „Трайко Симеонов“ и СОУ „Сава Доброплодни“.

ЕКОЛАБИРИНТ е забавно образователно преживяване за малки и големи. Всеки, който влезе в лабиринта, трябва да отговори на 11 въпроса, свързани с опазването на природата и ползите от рециклирането. Всички успели да намерят изхода печелят награда – плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България. Събитието е съпътствано от специална изложба, представяща интересни факти и информация за защитени видове животни и растения в България.


ЕКОЛАБИРИНТ е част от информационно-образователна кампания за разделно събиране и рециклиране на отпадъци от опаковки. Освен преките ползи за природата и обществото от оползотворяване на отпадъците, тя подчертава и пряката връзка между отговорното поведение на всеки един от нас и оцеляването на животните и растенията в естествената им среда. Фотосите и информацията от изложбата могат да се видят на www.ecolabyrinth.eu

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци