Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Eколабиринтът зарадва децата в Хасково

Eколабиринтът зарадва децата в Хасково

20.04.2016

 

В понеделник, 9 май, над 400 деца от гр. Хасково влезнаха в ЕКОЛАБИРИНТ, успяха да отговорят правилно на въпросите в него, да намерят изхода и да спечелят наградите, приготвени за тях от организаторите ЕКОПАК България и община Хасково. С много ентусиазъм се включиха и децата от детските градини в града, като демонстрираха неочаквани за възрастта си познания по екология.


ЕКОЛАБИРИНТ е забавно образователно преживяване за малки и големи. Всеки, който влезе в лабиринта, трябва да отговори на 11 въпроса, свързани с опазването на природата и ползите от рециклирането, за да намери изхода му и да спечели награда – плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България. Събитието е съпътствано от специална изложба, представяща интересни факти и информация за защитени видове животни и растения в България.


ЕКОЛАБИРИНТ е част от информационно-образователната кампания за разделно събиране и рециклиране на отпадъци от опаковки. Освен преките ползи за природата и обществото от оползотворяване на отпадъците, тя подчертава и пряката връзка между отговорното поведение на всеки един от нас и оцеляването на животните и растенията в естествената им среда.

Фотосите и информацията от изложбата могат да се видят на www.ecolabyrinth.eu .

За повече информация, моля обръщайте се към Мариана Петкова, мениджър връзки с обществеността и стратегически проекти, ЕКОПАК България, MPetkova@ecopack.bg, тел.: 02 40 19 100.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци