Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Еколабиринт във Варна

Еколабиринт във Варна

19.05.2016


Във вторник, 17 май, Еколабиринтът зарадва децата в гр. Варна. И по-малките и по-големите ученици, влезли в него, успяха да отговорят на въпросите, които ги очакваха вътре, да намерят изхода ида спечелят наградите, приготвени за тях от организаторите ЕКОПАК България и община Варна. Най-масово се включиха децата от ОУ „Кирил и Методий“ и детска градина „Чебурашка“.

Еколабиринт е забавно образователно преживяване за малки и големи. Всеки, който влезе в лабиринта, трябва да отговори на 11 въпроса, свързани с опазването на природата и ползите от рециклирането. Всички успели да намерят изхода печелят награда – плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България. Събитието е съпътствано от специална изложба, представяща интересни факти и информация за защитени видове животни и растения в България.

Еколабиринт е част от информационно-образователна кампания за разделно събиране и рециклиране на отпадъци от опаковки. Освен преките ползи за природата и обществото от оползотворяване на отпадъците, тя подчертава и пряката връзка между отговорното поведение на всеки един от нас и оцеляването на животните и растенията в естествената им среда. Фотосите и информацията от изложбата могат да се видят на www.ecolabyrinth.eu

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци