Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Еко шатрата на Екопак вече във Велико Търново! Заповядайте, граждани на прекрасния град!!!

Еко шатрата на Екопак вече във Велико Търново! Заповядайте, граждани на прекрасния град!!!

12.05.2011

От14Април, стартира втория етап на националната информационно-образователна кампания на Екопак България АД под надслов „Архитекти на бъдещето”.

През октомври 2010 г обучително пътешествие започна от град Русе и премина през Добрич, Варна, Бургас, Плевен и Стара Загора. Тази година стартирахме от София и ще посетим още 6 български града!

Шатрата е разделена на три сектора, които символизират 3-те типа отпадъци от опаковки – пластмасови и метални,  стъклени и хартиени. На 3 екрана се прожектира специално заснетияобразователенфилм „Пътят на отпадъка”. В шатрата са представени и арт произведения, изработени от опаковки и отпадъци. Всички предмети са изработени спеспециално за кампанията. На територията на шатрата ще бъдат представени и предмети от опаковки, изработени от деца от домове за сираци. Опаковките за изработване на предметите ни бяха предоставени от нашите клиенти Данон Сердика АД, Каменица АД, Кока Кола ХБК България АД, Крафт Фуудс България АД, Нестле България АД, Флорина България АД.

През най-хубавия месец на годината – месец май, от 12 до 14 на Марно поле в гр. Велико Търново, ще бъде разположена Еко шатрата на ЕКОПАК. В шатрата ще се запознаете по-отблизо с разделното събиране и ще научите какво се случва с изхвърлените в цветните контейнери отпадъци от опаковки. Доведете децата си, забавлявайте се с нас, задайте своите въпроси и получете информация и полезни съвети за това, как да бъдете активни в опазването на околната среда!

В цветните контейнери на Екопак България за 2010 г. в община Велико Търново бяха събрани и предадени за рециклиране 169 870 кг. стъкло, 171 196 кг. хартия и 96 128 кг. пластмаса. Това означава, че благодарение на гражданите на Велико Търново, които събират разделно своите отпадъци, са спасени от изсичане 2350 дървета, спестена е електрическа енергия, ползвана от едно българско домакинство за 194 години, 5 434 400 литра питейна вода, както и са спестени 684 куб.м. обем в депото за отпадъци.

 

 

Благодарим ви, че събирате разделно!!!

 

 

Скъпи приятели, заповядайте на Марно Поле, за да получите отговор на въпросите, които ви вълнуват, свързани с разделното събиране на отпадъци от опаковки.

Ще има и подаръци! Очакваме ВИ!!!

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци