Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Екипът на "Екопак България" отново сред доброволците на „Моят зелен град“

Екипът на "Екопак България" отново сред доброволците на „Моят зелен град“

21.09.2017

Общо 2000 дървета ще станат част от третата гора на инициативата
 
 
На 20 септември стартира първият етап по залесяването на третата гора на „Моят зелен град“ в местност „Гьола“, с. Клисура. В еко инициативата се включиха над 200 доброволци и служители на системата на ЕКОПАК България и Кока-Кола в България, които с общи усилия засадиха 2 дка площ с 1000 фиданки зимен дъб и се погрижиха района да стане по-зелен.  Екопак България, като добър партньор на “Моят зелен град” подготвиха изненади за най-малките еко-любители.
Вторият етап от създаването на новата гора в месността ще бъде на 30-ти септември от 10:00 часа, когато  още 1000 дръвчета ще станат част от нея.
Tази есен “Моят зелен град” чества своята десета годишнина с еко-активности в  18 населени места в България през месеците септември и октомври: Бели Извор (област Враца), Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Местност Бакаджика (област Ямбол), Плевен, Пловдив, Самоков, Силистра, Стара Загора и Хасково са населените места, които предстои да се включат с еко-активности на местно ниво.
Основни партньори на тазгодишната кампания отново са Държавно горско стопанство - София и „Югозападно държавно предприятие” ДП, благодарение на което беше реализирано осиновяването на първата гора на „Моят зелен град”. 
 

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци