Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Димитровград посрещна уникалния 3DЕкобус на ЕКОПАК

Димитровград посрещна уникалния 3DЕкобус на ЕКОПАК

25.04.2012

С наближаване края на учебната година, турнето на 3D автобуса на организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки ЕКОПАК също е на път да приключи. Димитровград е сред последните градове домакини на уникалния мобилен център за обучения и презентации, представящ по интересен и интерактивен начин разделното събиране. Между 23-ти април и 4-ти май децата от 1-ви до 4-ти клас на местните училища имат възможност да се включат в занятията благодарение на ЕКОПАК със съдействието на Община Димитровград и Министерство на образованието, младежта и науката.

Кампанията цели насърчаване на отговорно отношение към околната среда и конкретно към разделното събиране на отпадъци сред децата от началния курс. Малчуганите се запознават с героите от специално създаден за целта 3D филм – Харти, Пластика и Стък и проверяватт знанията си за разделно събиране и опазване на околната среда с интерактивна игра. Всяко от децата, посетили зелените часове на ЕКОПАК, получава подарък – семенца от дървета, които може да засади само. Върху пакетчетата пък има специален код за регистрация на този уебсайт http://ecopack.bg/ecobus/ за участие в томбола за дигитален фотоапарат и 20 силиконови часовника.

До момента хиляди ученици от 1-ви до 4-ти клас в София, Смолян, Варна, Бургас, Добрич, Русе, Разград, Велико Търново, Стара загора и Казанлък са се включили в кампанията.

 А ето и графика за Димитровград:

 

Дата Първоначално планиран час Училище
23.Април От 8:10 ОУ „Пенчо Славейков”
24.Април От 8:00
25.Април От 8:20 СОУ”Любен Каравелов”
02 и 03 Май   ОУ „Алеко Константинов”
04.Май От 07:45 СОУ ”Васил Левски”

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци