Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Детският портал Az-deteto и ЕКОПАК с нестандартно събитие в Националния ден за почистване на природните паркове

Детският портал Az-deteto и ЕКОПАК с нестандартно събитие в Националния ден за почистване на природните паркове

13.10.2007

ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ избра да се включи в Националния ден за почистване на българските природни паркове по нестандартен начин. Организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки подкрепи традиционния Есенен велокрос на детския интернет портал Az-deteto.com и осигури чиста среда за спортната проява. Малчугани в 4 възрастови групи премериха сили в майсторското управление на колела по асфалтовите алеи на Южния парк в София и научиха как да събират отпадъците разделно. Мократа алея превърна надпреварата в истинско изпитание за малките колоездачи, но всички си тръгнаха доволни с много награди от спонсорите – ЕКОПАК, Макдоналдс и HIPP. Освен големите награди за победителите, ЕКОПАК подари на всички участници в състезанието и техните родители дискове и листовки от информационната си кампания „Забавлявам се, играя и накрая всичко зная” за разделното сметосъбиране.

 

Проявата обедини усилията на двете организации да осигурят чиста среда за българските деца – едната в интернет, а другата - в градовете, в които живеем. Опасностите в уеб-пространството са не по-малко от рисковете, които застрашават физическото здраве на децата от замърсяването на околната среда. Затова в Деня за чиста природа Българският детски портал и най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ подариха на децата незабравим спортен празник – за да са здрави, силни и щастливи в една чиста и сигурна среда.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци